Eterično ulje lavande 10 ml

50,00 KN

Estrahira se postupkom parne destilacije. Karaktezira ga vrlo opojan i prepoznatljiv cvjetni miris, kojeg se opisuje kao izuzetno nježan i “sladak”. Spojevi koji se ističu I daju mu tu notu su esteri linalil acetat I alkohol linalol. Njihova količina u ulju određuje intenzitet mirisa I djelovanje u organizamu na fiziološkoj I energetskoj razini.

Korisno je za njegu svih  tipove kože, umiruje i zacjeljuje. Primjenu nalazi kod opeklina, akni, ekscema, psorijaze, svrbeži, dermatitis te drugih upalnih promjena I iritacija kože. Ima analgetsko djelovane - ublažava bolove, te protuupalno  - pomaže kod reume I artritisa.

Djeluje  kod anksioznosti, depresije I nesanice. Zbog antiseptičkog, analgetičkog I zacjeljujućeg djelovanja, finog mirisa I činjenice da ne peče poput alkohola idealno je za korištenje kod dječjih ozljeda. Odlično se miješa s drugim uljima čime mu se još više širi spektar djelovanja.

Eterično ulje lavande moguće je u manjim količinama nanijeti nerazrijeđeno na kožu, iako je poželjnije pomiješati ga s nekim biljnim uljem kao nosačem (osobito  kada se radi o dječjoj koži ili koži lica). Također ga možemo koristiti u inhalaciji - bilo onoj klasičnoj parnoj ili putem raznih osvježivača zraka(isparivača, raspršivača, nosača eteričnih ulja...).

INCI: linalil acetat, linalol

KOLIČINA

DODAJ U KOŠARICU

POGLEDAJ SVE PROIZVODE